TOP B-CORE
B-CORE 2022

Top B-CORE

Dit is de poort naar het Profvoetbal, waarbij de doorgedreven opleiding in het teken staat van de voorbereiding op deze overgang. Cursussen en communicatie gebeuren in het Engels en voor de wedstrijden in Eerste Nationale waarin ook ploegen uit het ACFF actief zijn, is het aangewezen om ook de Franse taal machtig te zijn. Semi-professionele scheidsrechters uit het Profvoetbal worden ingeschakeld als coach van deze beloftevolle scheidsrechters. De leden van Top B-CORE verzorgen de technische sessies van B-CORE en ontwikkelen op deze manier bijkomende vaardigheden als instructor.

“Ik heb het geluk om te mogen proeven van ‘Top B-core’, een select groepje aan scheidsrechters (tien over heel België) die in eerste nationale fluiten en die zo goed mogelijk voorbereid worden op het profvoetbal. Wij worden maandelijks in Tubeke verwacht voor een technische sessie. Daar wordt dan een bepaald topic belicht, vaak door de semiprofs als bijvoorbeeld Jan Boterberg. Nadien is er een doorgedreven fysieke sessie.”

“Iedereen uit deze groep heeft ook een toegewezen coach. In mijn geval is dat Jan Boterberg. Die staat je bij met raad en daad. Wij krijgen bijvoorbeeld onze beelden doorgestuurd via Hudl en daarop wordt er dan feedback gegeven. Eveneens dienen wij al onze whereabouts maandelijks in te geven via RefAssist, een soort TopSportlab. De lat ligt namelijk op vijf keer trainen per week. Schema’s komen uit het profvoetbal. Via Polar en hartslagmeter dient alles opgeladen te worden en gecodeerd.”