STRUCTUUR

REFEREE DEPARTMENT

Bestaat uit het Departement Arbitrage Voetbal Vlaanderen, het Bureau Arbitrage Voetbal Vlaanderen en de Regionale Bureaus Arbitrage. 

Het Referee Department ondersteunt het Bureau Arbitrage Voetbal Vlaanderen in haar beslissingen en zorgt ervoor dat de aanduidingen en de verslaggeving die hiermee gepaard gaat administratief vlot verlopen. Daarnaast is de opleiding van observers, scheidsrechters en assistent-scheidsrechters een belangrijke bezorgdheid. Ze staan dus in voor de organisatie van cursussen, tests, trainingen en seminaries.

HET DEPARTEMENT ARBITRAGE

Het Bureau Arbitrage Voetbal Vlaanderen is belast met de aanduiding van scheidsrechters en assistent-scheidsrechters voor de competitiewedstrijden in de nationale afdelingen en de Beker van Belgiƫ. Ze maakt op basis van examens en observaties van wedstrijden een classificatie op van de scheidsrechters en assistent-scheidsrechters in het Nationale Amateurvoetbal, verduidelijkt de interpretatie van de spelregels en kan disciplinaire en administratieve maatregelen treffen tegen scheidsrechters. Het Bureau Arbitrage Voetbal Vlaanderen kan ook in eerste aanleg oordelen over een aantal klachten inzake arbitrage. Ze oordeelt in hoger beroep over beslissingen in eerste aanleg van de Provinciale Scheidsrechterscommissies.

BUREAU ARBITRAGE

VOETBAL VLAANDEREN

De 5 regionale Bureaus Arbitrage zijn de provinciale equivalenten van het Departement . Ze zijn bevoegd in de lagere afdelingen en staan dus in voor het beheer van de provinciale arbitrage.

DE REGIONALE

BUREAUS ARBITRAGE